søndag 31. mai 2009

Å strikke i solen.

Denne pinsehelga har vært helt fantastisk. Nesten ikke en sky på himmelen. Selv om jeg egentlig syntes at en skyfri himmel er veldig kjedelig, så er det veldig fint å sitte ute og nyte varme og sol.

Jeg har brukt dagen på å sitte ute med sokkene mine. De parene jeg akkurat hadde begynt med når jeg skrev siste innlegg er ferdig og resultatet er her:
De lilla ble en smule større en planlagt, men fine alikevel. Det største problemet var at sokkeskaftene ble for lange. Garnet passet overhodet ikke til dette mønsteret, men jeg skulle bli ferdig fordi jeg hadde allerede rekt opp en annen sokk i dette garnet. Jeg hadde ikke tenkt å gjøre det en gang til.


De grønne derimot er jeg kjempefornøyd med, og jeg kommer nok til å lage flere av dette mønsteret. De sitter kjempegodt på foten og er veldig gode og varme. Samme garn som i de lilla, men garnet passer mye bedre til dette mønsteret. Jeg hadde en tanke om at de skulle bli en gave, men jeg mistenker at jeg beholder dem selv.

Men så var det den sola da... Jeg satt ute i dag, med det siste prosjektet mitt: Basilico sokkene av Yarnissima som var i Knit.1 bladet som jeg endelig har fått tak i. Jeg har faktisk brukt settpinner og ikke rundpinne for en gangs skyld, så første sokken ble ferdig i dag. Men når jeg kom inn så oppdaget jeg at jeg var blitt solbrent, så jeg må nok nyte sola innendørs i morgen.

Og så får jeg huske å kjøpe ny solkrem på tirsdag...

lørdag 2. mai 2009

Sokkoman, det er meg

I går la jeg opp to nye par med sokker. Det var virkelig på tide. Det har klødd litt i fingrene etter å legge opp noe nytt i det siste. Problemet har vært at jeg har hatt lyst til å legge opp sokker, men jeg hadde bestemt meg for å vente til 1.mai, slik at de kunne telle i konkurransen til Sock Knitters Anonymous på Ravelry.


I mai har SKA et mysterie sokk mønster laget av Yarnissima som heter Kiila. Jeg har hatt lyst til å strikke flere av mønstrene hennes siden jeg gjorde ferdig Firestarters sokkene. Jeg har til og med kjøpt en av mønsterpakkene hennes, La Digitessa, som jeg ikke har klart å starte på ennå, men jeg håper at det skjer i løpet av mai.


Men nå har jeg altså begynt på mysteriesokken, og jeg har kommet meg igjennom første cluet allerede. Nå må jeg bare vente til neste fredag for å få neste del av mønsteret. Det er altså grunnen til at jeg har lagt opp to par sokker, jeg må jo ha noe å gjøre mens jeg venter.


Det andre paret jeg har lagt opp er et laget i mønsteret Stricken av Cookie A. Jeg tror nok at de blir en gave etterhvert hvis jeg blir fornøyd med dem. Begge sokkeparene strikkes i Silja fra Gjestal, Kiila blir grønne og Stricken blir lilla.