onsdag 17. februar 2010

Medalje!

Jeg skulle egentlig blogge i går også, men da var jeg på strikkekafe og kom hjem for sent..
Derfor blir det to bloggposter idag istedenfor.

Denne her blir ganske kort, skal bare vise frem medaljen jeg fikk i ravelympics for å fullføre svalesjalet:

mandag 15. februar 2010

Svalesjalet er ferdig!


Jeg har gjort ferdig svale sjalet mitt i dag! Det er et av mine bidrag til laget Ooh, Shiny! i Ravelympics på Ravelry. Det er strikket i tre forksjellige typer garn. Førs har jeg brukt opp Hellas-ferie-suvenirnøstet med Kamel Baby Camello fra Le Perle. Dette var et helt nydelig kamelgarn i en beige farge, og jeg håper jeg kan få tak i mer en gang senere.

Men det var ikke nok til et helt sjal så jeg mått finne et par andre farger også. Jeg hadde et nøste med Merino extra fine dk (Rowan RYC) i en lysere beige som jeg avsluttet Budding lace delen av sjalet med. Det var bare et par omganger igjen før jeg skulle begynne med Lilly of the valley mønsteret så det var veldig irriterende at det ikke var nok Kamelgarn til budding lace delen. Merino DK var også litt tykkere enn de andre garnene, men det syntes ikke så godt.

Til Lilly of the valley mønsteret brukt jeg Rowan 4 ply soft i en god mørk gammelrosa farge. Dette garnet gjorde seg veldig godt til sjal. Ble veldig mykt og fint og blokket veldig bra. Til den ytterste blondekanten brukte jeg en mørk brun av samme garn. Jeg ble veldig fornøyd med garnsammensetningen. Veldig mine farger selv om det ikke er noe grønt der.

søndag 14. februar 2010

Tilfeldige tanker på en søndag

Nå er det fryktelig lenge siden jeg har skrevet noe på bloggen... Og det har jeg tenkt å gjøre noe med. Jeg har stort sett masse jeg har lyst til å skrive om, men det blir fort litt sånn; Å nei, nå har jeg ihvertfall ikke tid til å skrive på bloggen. Men det er jo egentlig bare å sette av tid til det. I tillegg så må jeg jo ikke skrive kjempelange innlegg heller. Så nå skal jeg ta i et tak og forsøke å skrive hver dag i en uke. Bare sånn for å få igang inspirasjonen.

Jeg strikker for tiden på en del UFOer som jeg skal få ferdig i forbindelse med Ravelympics på Ravelry. Laget mitt heter Ohh, Shiny og tilhører gruppa Completely pointless and arbitrary. (Jeg liker den gruppa, det er sånn jeg føler at tankene mine er en stor del av tiden.) Det første jeg har jobbet med er et swallowtail sjal, som ble ferdig strikket i dag, mangler bare å sy inn tråder og blokke. Bilder kommer når det er ferdig blokket (og når lyset er litt bedre...). Det neste jeg skal jobbe med er en stor og skummel 80-talls genser jeg har arvet etter mamma på grunn av at dler skulle hekles. Jeg bør for så vidt finne den frem i kveld sånn at jeg ikke mister motet. Den er ikke spesielt fin, men garnet er ganske greit; bomull-lin fra garnstudio.

Til slutt må jeg vise frem et bilde min kjære har laget på jobben:

Temperaturplott fra modelldata, også kalt Norge i tåka.