onsdag 21. april 2010

Snøbygeskyer


I dag har det vært veldig spennende skyer over Oslo. Flere bygeskyer har kommet med snø, noe jeg tror ikke så veldig mange har vært fornøyde med. Det er tross alt vår vi håper på nå. Det var et lite sjokk at det plutselig ble litt kaldere igjen. Men skyene i dag har vært veldig spennende. Store fine bygeskyer som har brakt med seg snø i store filler og ganske kraftige fallvinder. Du har sikkert merket at det ofte er sterk vind i forbindelse med små kraftige bygeskyer, og at det virker som om vinden ikke klarer å bestemme seg for hvilken retning den skal blåse. Det er fordi vinden kommer ovenfra. Regnet (eller snøen/haglet, avhengig av temperaturen nedbøren har opplevd) er så kraftig at det trekker med seg luft når den faller nedover og dette blir vinden man kjenner. På enkelte bygeskyer vil dette legge seg i framkant av bygen og er ofte det første tegnet på at nå kommer det en skikkelig kraftig regnbyge.

Bildet over er tatt fra balkongen i den nye leiligheten vår (så nå er det bare å være misunnelige på utsikten... )
I dag har jeg forresten vært på olivenoljesmaking på Oliviers & co på Majorstua. Det var kjempehyggelig, og vi fikk smake på masse spennende nye oljer. Vi fikk også en liten smaksprøve på forskjellige småretter som kunne lages med oljene. Crostini med serrano, mozarella, basilikum og mango med god olivenolje over var bare kjempegodt!
Dette er en liten prøve på en av oljene som jeg fikk med meg, den blir sikkert kjempefin sammen med noen gode tomater.16

Jeg må jo også få med litt strikking, og her er sjalet jeg akkurat har begynt på. Mønsteret er Prairie Rose Lace Shawl som jeg fant i The Knitter nr 16. Jeg fant oppskriften i bladet som jeg hadde løst i strikkekurven når jeg flyttet og bråbestemte med for å strikke det sjalet. Men selvfølgelig, det garnet jeg hadde lyst til å bruke (mine to nøster med malabrigo lace i sapphire magneta) hadde jeg ikke den fjerneste anelse om hvor var hen. Jeg har akkurat flyttet og det er ikke så mange esker som er pakket opp, noen av dem er også plassert hos foreldrene mine. Men jeg tar en og en eske om gangen, og i en av de første eskene vi åpnet lå malabrigoen på toppen! Da ble jeg veldig, veldig glad. Her er begynnelsen av sjalet mitt:

Og garnet? det er helt vidunderlig deilig og mykt...

mandag 5. april 2010

Vårgrønne Lederhosen


Utenfor vinduet mitt kvitrer småfuglene og jeg er i vårhumør! Koser meg masse med et grønt wollmeisenøste som skal bli til et par Zur Lederhos'n av Yarnissima. Garnet og mønsteret kjøpte jeg i butikken hennes for kjempelenge siden, så nå var det på tide at jeg begynte på dem. Mønsteret er så fint, og veldig avhengighetsskapende. Jeg kom meg nesten ikke til sengs i går. Litt usikker på om jeg må begynne på noe annet i tillegg til disse sånn at jeg har noe annet å strikke på på strikkekafeen i morra fordi disse tror jeg kanskje er litt for kompliserte å strikke på der. Hvis jeg hadde greid å komme meg til helen i løpet av dagen så hadde det vært fint!

søndag 4. april 2010

...og så var påsken snart over

Etter å ha sitti på fjellet i snøværet et par dager har jeg kommet meg hjem til Oslo og her var det sol. Ikke varmt nok til å sitte ute på plenen ennå, men jeg gleder meg til å få sitte på balkongen i ny leilighet om et par uker. Får bare håpe at finværet holder seg. Jeg har vært litt semiproduktiv i påsken og fått ferdig Clapotisen og et par sokker.

Først ble jeg ferdig med One Ring sokkene, som var en pakke fra Lord of the Rings sokkeklubben til The Unique Sheep. De er strikket i garnet Foot Prints og fargen var en gradiance farge som var spesial farget til akkurat denne sokken. Gradiance fargene til The Unique Sheep er laget slik at du får 4 nøster som hører sammen og som gradvis går over fra en farge til en annen. Et nøste med den første fargen, et nøste med en blanding av de to fargene men med overvekt av den første, et nøste med blanding og overvekt av den andre og til slutt ett nøste med den andre fargen. For å få glatte overganger mellom fargene må man begynne med neste nøste litt før man er ferdig med det første. Så skal man strikke 2 omg med nytt farge, 4 omg med gammel farge, 4 omg med ny farge og 2 omg. med gammelfarge for å få en pen overgang. Jeg syntes dette var veldig spennende å prøve. Sokkene ble også veldig fine, kjempegøyalt mønster. Nå er det bare å glede seg til enste pakke som kommer nå i april.

På strikkekafe forrige uke tok jeg også med meg to nøster Delight fra Drops(siden jeg regnet med å bli ferdig med LOTR sokkene da, og det gjorde jeg). Med de nøstene begynte jeg på et par sokker fra Cookie A sin Sock Innovations bok. Jeg tror snart alle har denne boka, og de fleste har nok også laget de sokkene jeg begynte på: Kai Mei. Jeg syntes disse sokkene er veldig fascinerende. De er egentlig ganske enkle, og veldig enkle i forhold til mange av de andre sokkemønstrene til Cookie A. Men de er også veldig fine. De er en liten rad med hjerter i blondestrikk som snor seg rundt foten og de ser veldig feminine ut. Ellers er de bare ribbe strikk og glattstrikk. Ikke noe problem å strikke på toget med en god lydbok. Garnet var også veldig fint å strikke med. Jeg har vært litt skeptisk siden det ser så løst spunnet ut. Der er en seriøs pine å rekke opp igjen, og ser litt rufsete ut når du strikker med opprekksgarnet. Men hvis du slipper å rekke opp blir resultatet veldig pent og utrolig mykt. Lange fine fargeskift i garnet.

Ikke mange kyllinger å pakke ned for meg, for nå er snart alt annet pakket ned i flytteeskene fra før av. God Påske alle sammen!