søndag 19. februar 2012

Vintage

Mamma har hatt storopprydning av hobbyrommet sitt og hadde en pen liten bunke med diverse gamle strikkeoppskrifter og papirer som hun trodde jeg ville beholde. Noen gamle skoledagbøker(mine, men ubrukte) og gamle matoppskriftshefter fra butikken havnet i søpla, men denne skatten her ble med hjem sammen med en del andre ting:

Kvinner og Klærs Strikkebok.

Den ble opprinnelig utgitt i 1948, og denne utgaven her er fra 3. opplag i 1950 og tilhørte farmoren min: Margit. Heftet mangler forside/baksidepermen så siste oppskrift mangler noe tekst. I tillegg har farmor klipt ut noe, sannsynligvis et bilde, og derfor mangler noe av en eller to oppskrifter inne i heftet også. Ellers er heftet i ganske god stand og veldig artig lesning.

Største pinnetykkelse jeg har funnet er 3 mm, de fleste oppskriftene er på pinne 2.5. Ingen bulky gensere på pinne 8 her nei! Det er oppskrifter på alt fra babytøy til skjørt og herregensere. Det er til og med oppskrifter på badedrakter!

Jeg har lyst til å prøve alle sammen, mye av det er også veldig in akkurat nå. Må innrømme at jeg har fått litt smådilla på vintage stilen selv om jeg ikke har brukts å mye selv enda. Har vært lettere avhengig av youtubekanalen til LisaFreemontStreet, hun er bare utrolig søt!

Siden jeg venter på den nye sockmadnessen, prøver jeg å unngå å begynne på for mange store nye prosjekter, Derfor begynte jeg på det første mønsteret i boka: Ørsmå ønskeplagg, søt babysett. Så langt er en sokk og del av lua ferdig. Måtte improvisere litt på sokken, siden det ikke så ut til å stemme helt mellom bildet og mønsteret. Mønsteret stoppet litt for tidlig mener jeg. Jeg har ikke satt på sløyfebånd og detaljer på sokken enda. Har ikke bestemt meg for farger enda.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar