søndag 21. mars 2010

Ting som er bra

Jeg har ikke blogget på en stund, og en stor årsak til dette er at jeg skal flytte. En liten panikkperiode etter å ha fått beskjed om at han som eier boligen vi leier ikke skal leie ut lenger, ble alt bare bra når vi endte opp med å kjøpe en koselig 3 roms på den andre siden av byen.

Bra ting nr. 1: Ny, fin leilighet. Med balkong og vedkamin

Men så må man jo pakke ned alt skrotet man har liggende rundt omkring når man skal flytte. Vi hadde fått pakket ned en drøss med esker som rotet til stua. I dag kom foreldrene mine med bil og hentet alle sammen, så nå står de i peisestua på Hønefoss istedenfor. I bytte fikk vi masse tomme esker og lasagne!

Bra ting nr. 2: Fulle esker som på magisk vis blir til andre tomme esker.
Bra ting nr. 3: Lasagne som mamma har laget.

Så nå kan vi fortsette å pakke ned saker og ting. Det er også en haug med praktiske ting som må gjøres når man flytter. Strøm, Internett, flyttemeldinger i alle retninger må ordnes. Jeg har begynt å se litt på dette, selv om det fremdeles er en stund til vi skal flytte. Det er en del ting som har oppsigelsestid og sånt er greit å sjekke slik at man ikke betaler for mye dobbelt. Vi får strømmen vår fra fjordkraft, og jeg tenkte jeg skulle gå inn å sjekke hva jeg måtte gjøre der. Fikk beskjed om at Fjordkraft så og si ordner alt sammen for meg når jeg melder flytting til dem. I tillegg hadde de gratis flyttepakke med flytteblankett for strøm, flyttemeldingskjemaer til posten og folkeregisteret, sjekklister, etiketter, pakketeip og tusj. Ja takk! sa vi.

Bra ting nr. 4: Fjordkraft som ordner alt og gir oss gratis flyttepakke.

Mye av garnet mitt er nå pakket ned, men ikke alt. Kan ikke gå helt uten strikketøy da. Pinner og annet utstyr kan få lov til å ende opp i en av de siste eskene vi pakker. Akkurat nå holder jeg mest på med Clapotisen som skal bli ferdig til jeg skal på Knit Camp i august. Det strikkes i Tynn alpakka og blir helt vidunderlig deilig og mykt. Skjerfet/sjalet blir veldig fint i dette garnet, men siden garnet henger veldig fast i seg selv når man slipper masker så tror jeg at jeg ville valgt et glattere garn dersom jeg skal strikke dette mønsteret en gang til.

Bra ting nr. 5: nesten ferdig Clapotis i deilig myk tynn alpakka. I grønt selvfølgelig.

Til slutt er jeg veldig fornøyd med at det begynner å se ut som om våren kommer. (Jeg nekter for at det falt noe som så ut som snø utenfor vinduet i dag. Det var regn i hodet mitt) Asfalten begynner å bli fri for snø langs veien jeg går til jobb og det er veldig bra.

Bra ting nr. 6: Snøsmelting, så slipper jeg kanskje snart å vaske skoene mine fri for saltlake hver kveld.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar