mandag 23. mars 2009

Funky fun fur og Cirrus over Groeningen


For en stund tilbake var jeg hjemme hos foreldrene mine, og på bytur med mamma måtte vi selvfølgelig innom garnbutikken på torget. Etter å ha sett oss litt rundt fant vi noe vi egentlig ikke kunne motstå. Det var en liten strikket hund i langhåret fun fur garn (for å være litt mer spesifikk, ONline linie 9 Multidream NB!ravelry link!) og siden denne lignet akkurat på hunden vi hadde før, en liten shih tzu, måtte vi selvfølgelig ha dette mønsteret. Mønsteret har jeg ikke funnet noe annet sted, men det stod at det var Modeknappen som hadde produsert det. Kanskje det går an å maile dem hvis noen er interessert i mønsteret, jeg vet ærlig talt ikke. Men iallefall, jeg endte opp pakken på bildet øverst til venstre. Valget falt på den svarte og hvite varianten fordi den brune var litt for lik den gamle hunden vår. Men iallefall nå strikker jeg med en tråd fun fur og en tråd ullgarn og det går egentlig mye bedre enn forventet. Vanligvis får jeg litt nervøse rykninger av fun fur, mest på grunn av genseren jeg lagde da jeg var tolv år. Ren fun fur, oransje, nok sagt.

Dette prosjektet blir ihvertfall mye bedre, fremdriften på kroppen kan dere se i bildet til høyre. Jeg er relativt fornøyd med det så langt. Det eneste jeg er litt skeptisk til er at det ser ut som om jeg ender opp med noe som er veldig stripete, og jeg ønsket meg flekker... Men jeg håper på at dette blir bedre når hele prosjektet er satt sammen.

Siden jeg ikke hadde tenkt å bare snakke om garn og strikking i denne bloggen, men også vær og skyer så må jeg legge til at jeg var en tur i Nederland i helgen og på vei hjem på søndagen fikk jeg tatt et par flotte bilder av noen Cirrus og Cumulus. På bildet er det en del cirrus som ser ut som kommaer, for eksempel den midt i bildet, litt til høyre. Denne typen kalles cirrus unicus og ser slik ut fordi iskrystallene som dannes i toppen av skyen begynner å falle nedover. Litt lenger ned treffer de vinder som er sterkere enn vinden i høyden hvor iskrystallene ble dannet, så de trekkes med vinden inntil de når en tørrere eller varmere del av atmosfæren og fordamper og skyen får en komma form. Disse skyene har derfor nedbør, men den når aldri bakken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar