søndag 26. april 2009

Klippe, klippe sa kjerringa...

Så, jeg har hatt en islandsjakke som har vært ferdig en stund. Den har bare manglet en glidelås, og så har det vært hele klippe i strikketøyet problemet. Bare tanken har fått det til å gå kaldt nedover ryggen på meg. Men nå er det endelig gjort.

Til venstre er altså resultatet før jeg tok saksen fatt. Garnet var suvenirgarn jeg kjøpte på Island. Lett-lopi fra istex i tre farger; en mørk rosa, en beige og en brun. Garnet er litt grovere enn annet garn jeg har jobbet med, men jeg syntes ikke det klør så mye som mange sier at det gjør.

Så sier altså oppskriften at jeg må sy opp og ned med symaskin langs kanten jeg har laget foran for så å klippe opp denne kanten. Dette var veldig skummelt, men man må jo prøve alt. Det var bare å sette i gang å klippe.

Klippingen gikk faktisk overraskende bra, og kanten ble faktisk ganske bra. Så var det bare å sy i glidelåsen. Jeg hadde kjøpt en glidelås som var ganske mørk, så jeg kjøpte også et beige skråbånd for å dekke kanten på glidelåsen. Så begynte den store brytekampen med symaskinen. Den var ikke helt glad i så mange lag å sy igjennom. (skråbånd, glidelås og relativt tykt strikketøy...)

Til venstre er et bilde av jakka etter at første glidelås ble sydd i. Denne ser ganske pen ut, men jeg må innrømme at den andre ikke ble like pen.. Derfor er det ikke noe bilde av den siden, nei. Etter å ha sydd i begge sidene av glidelåsen, var det bare å sy ned kanten på halsen for hånd. Det resultatet ble ganske bra.

Tilslutt har vi et bilde av hele vindunderet ferdig og ut i solen. (Det begynner jo faktisk nesten å bli sommer snart. ) Dette plagget blir veldig fint på sene sommerkvelder med grilling. Sånn litt sent på kvelden når det begynnner å bli litt kaldt.

Gleder meg allerede.

2 kommentarer:

  1. Det blei ei fin jakke, fine farger. Alltid skummelt å klippe, tenk om det blir feil...

    SvarSlett
  2. Knallfin!
    Jeg har en lignende historie fra min første klipp, men det også gikk ganske bra. Det er egentlig en fordel å gjøre første forsøk med islandsk garn, for det er såpass hårete/stikkete at det faktisk henger sammen selv om du skulle klippe feil.

    SvarSlett