søndag 30. august 2009

Krepsemasker?

Jeg kom på enda en ting jeg må dele. Jeg har holdt på med et skjerf i PT2 og Plumet fra en pakke jeg hadde fått fra mamma (Hun hadde vært på Raumafabrikken). På dette skjerfet skulle jeg hekle krepsemasker rundt kanten. Siden jeg ikke visste hva dette var, gjorde jeg det jeg alltid gjør når det er noe jeg ikke skjønner: Jeg søkte på google.

Omtrent alle treffene jeg fikk var fra forskjellige blogger, og stort sett alle hadde vært like blanke som meg på hva disse mystiske krepsemaskene var for noe. De fleste hadde etterhvert funnet det ut og kom med denne fantastiske forklaringen:

Krepsemasker er fastmasker heklet baklengs fra venstre mot høyre.

Javel..
Hva mener du med det liksom? Jeg ble egentlig ganske forvirret av dette, og tenkte; Jamen hvordan gjør man det? Hvor holder man tråden hen? Det var tydeligvis flere som hadde hatt problemer til å begynne med, men ingen hadde noen bedre forklaring.

Siden google delvis sviktet denne gangen prøvde jeg den andre allvitende kilden: Youtube. Nå hadde jeg flaks og fant denne videoen: (krepsemasker kan visst hete reverse crochet på engelsk)Etter å ha sett denne var det ikke noe problem og "hekle fastmasker baklengs fra venstre mot høyre" begynte faktisk å gi mening.

Håper dette hjelper noen andre der ute også.

5 kommentarer:

 1. Hurra! jeg klarte å legge inn en video!

  SvarSlett
 2. Lurt!! Takk for linken og opplæringa :-)

  SvarSlett
 3. Så bra, strevde så voldsomt med disse, men den videoen var veldig oppklarende. Tusen takk!

  SvarSlett
 4. Tusen takk for hjelpa! Det var liksom noko heilt anna med ein video!

  SvarSlett
 5. tusen takk for fantastisk hjelp, så bra at det er noen som gjør dette,

  SvarSlett