onsdag 21. april 2010

Snøbygeskyer


I dag har det vært veldig spennende skyer over Oslo. Flere bygeskyer har kommet med snø, noe jeg tror ikke så veldig mange har vært fornøyde med. Det er tross alt vår vi håper på nå. Det var et lite sjokk at det plutselig ble litt kaldere igjen. Men skyene i dag har vært veldig spennende. Store fine bygeskyer som har brakt med seg snø i store filler og ganske kraftige fallvinder. Du har sikkert merket at det ofte er sterk vind i forbindelse med små kraftige bygeskyer, og at det virker som om vinden ikke klarer å bestemme seg for hvilken retning den skal blåse. Det er fordi vinden kommer ovenfra. Regnet (eller snøen/haglet, avhengig av temperaturen nedbøren har opplevd) er så kraftig at det trekker med seg luft når den faller nedover og dette blir vinden man kjenner. På enkelte bygeskyer vil dette legge seg i framkant av bygen og er ofte det første tegnet på at nå kommer det en skikkelig kraftig regnbyge.

Bildet over er tatt fra balkongen i den nye leiligheten vår (så nå er det bare å være misunnelige på utsikten... )
I dag har jeg forresten vært på olivenoljesmaking på Oliviers & co på Majorstua. Det var kjempehyggelig, og vi fikk smake på masse spennende nye oljer. Vi fikk også en liten smaksprøve på forskjellige småretter som kunne lages med oljene. Crostini med serrano, mozarella, basilikum og mango med god olivenolje over var bare kjempegodt!
Dette er en liten prøve på en av oljene som jeg fikk med meg, den blir sikkert kjempefin sammen med noen gode tomater.16

Jeg må jo også få med litt strikking, og her er sjalet jeg akkurat har begynt på. Mønsteret er Prairie Rose Lace Shawl som jeg fant i The Knitter nr 16. Jeg fant oppskriften i bladet som jeg hadde løst i strikkekurven når jeg flyttet og bråbestemte med for å strikke det sjalet. Men selvfølgelig, det garnet jeg hadde lyst til å bruke (mine to nøster med malabrigo lace i sapphire magneta) hadde jeg ikke den fjerneste anelse om hvor var hen. Jeg har akkurat flyttet og det er ikke så mange esker som er pakket opp, noen av dem er også plassert hos foreldrene mine. Men jeg tar en og en eske om gangen, og i en av de første eskene vi åpnet lå malabrigoen på toppen! Da ble jeg veldig, veldig glad. Her er begynnelsen av sjalet mitt:

Og garnet? det er helt vidunderlig deilig og mykt...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar